Ga naar de inhoud
Home » Actueel

Actueel

28 september 2021

Waarschuwing Dakgootveeg- en reparatieoplichtigers

Er zijn in de regio Zundert oplichters actief. In Rijsbergen is vanmiddag voor en achter de dakgoot geveegd en zijn er vogelbeschermers geplaatst voor het bedrag van 600,00 euro.
Bellen ze bij u aan, ga niet op hun aanbod in en waarschuw eventueel de politie via 0900-8844, als deze groep druk op u uit gaat oefenen sluit dan de deur en belt u 112.

1 september 2021

Waarschuwing phishing via SMS, je pakket is vertraagd

Opnieuw is er een phishing SMS in omloop. Deze keer moet u de levering van een pakket bevestigen via het klikken op een link. U snapt het al, voor een vertraagd pakket hoeft u geen aflevering te bevestigen. Klik nooit op een onbekende link die u ontvangt via email of SMS!

28 augustus 2021

Waarschuwing phishing via SMS, gemiste oproep.

In navolging van ons whatsapp bericht op 23 augustus jl. waarschuwde de politie op 28 augustus voor phishing via sms berichten. Mensen ontvingen een bericht via SMS dat er een bericht was ingesproken welke kon worden beluisterd door een link aan te klikken.
Pas dus goed op en klink nooit op een onbekende link.

28 juli 2021

Een vertraagde waarschuwing maar wel nog actueel.

Waarschuwing voor de praktijken van ‘knuffeldieven’

Laatst gewijzigd op: 17-06-2019 | 15:42

Zeeland-West-Brabant – De politie waarschuwt oudere inwoners van onze regio opnieuw voor de praktijken van zogenaamde ‘knuffeldieven’: dieven die, terwijl ze hun slachtoffer knuffelend bedanken, oudere mensen beroven van sieraden. 

Lees verder

26 juli 2021

Op 26 juli is er door de buurtpreventie Wernhoutsburg een flyer en een meterkastkaart bezorgd in uw brievenbus. In verband met het belang van deze stukken is er bij de bezorging bewust niet gekeken naar de Nee/Nee stickers.

26 mei 2021

Androidvirus plundert bankrekeningen: wie getroffen is, moet alles wissen

15 mei 2021

Nieuws op verzoek van de stuurgroep Buurtpreventie Zundert:

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat iedereen weer meer op pad, ook de inbrekers.

De Interpolis Inbraak Barometer voorspelt dat landelijk het aantal woninginbraken van ongeveer 300 per week nu sterk zal oplopen in de maanden mei en juni tot een niveau dat we ook in de tijd zonder corona zagen van ongeveer 600 inbraken per week, een verdubbeling dus.
Ook vorig jaar liep het aantal inbraken snel op toen er versoepelingen werden aangekondigd.
“De avondklok is al geschrapt”, we gaan weer naar het terras en je mag weer vaker op bezoek in de winkels.
Je ben dus minder thuis, dat biedt kansen voor inbrekers”.

Controleer of de sloten écht inbraakveilig zijn en sluit ramen en deuren goed af, ook als je maar even kort boodschappen gaat doen.
Het klinkt simpel, maar mogelijk zijn mensen dit ontwent door al dat thuisblijven.”