Ga naar de inhoud
Home » Inbraak

Inbraak

Een inbraak is heel vervelend en kan ook erg emotioneel zijn want een onbekende is bij u binnen geweest en heeft aan uw persoonlijke eigendommen gezeten. Een inbraak is nooit 100% uit te sluiten en het kan de beste overkomen.
Zorg dat u het een inbreker moeilijk maakt, veel inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Wij geven u graag enkele tips om het een inbreker lastig te maken. Is er, ondanks de nodige preventie maatregelen, toch bij u ingebroken dan moet er handelend opgetreden worden, u vindt hier wat handreikingen voor wat er na een inbraak moet gaan gebeuren.

Treft u de inbreker aan, probeer dan niet in de paniek te raken, bij een “rustige”* overrompeling van de verdachte kunt u en mag u ook volgens de wet deze aanhouden en overdragen aan de politie.

Is de inbreker of verdachte in paniek of dreigt hij/zij met geweld doe dan voorzichtig, gebruik zelf geen (onnodig) geweld want dan bent u zelf ook strafbaar. Denk altijd aan uw eigen veiligheid, de veiligheid van de mensen die bij u zijn en de veiligheid van de verdachte.